Meer Pit!

Welkom bij Zit met Pit! En wat leuk dat je op zoek bent naar nog meer Pit! voor jou en je kleine schermheld. Kinderen brengen namelijk steeds meer tijd zittend door. Zowel thuis als op school en vaak achter een scherm. Overigens niet alleen kinderen…. Herkenbaar? 

Zit met Pit! helpt ouders en leerkrachten op een laagdrempelige manier om een gezonde balans te vinden tussen offline en online bezig zijn. Dat geldt zowel voor al die jeugdige schermtijgers als voor de grote mensen zelf. 

Op deze pagina vind je handige tips en spelletjes zoals leuke kleurplaten, een tof vouwspelletje en een memoryspel vol beweging. 

En natuurlijk kun je hier gratis de poster downloaden en thuis ophangen! 

Pietje Pit

Pietje is de hoofdpersoon in ons lesprogramma. Hij geeft de kinderen zowel het goede als soms ook het verkeerde voorbeeld….

Hoi, ik ben Pietje Pit!
Ik ben gek op gamen en YouTube video's kijken. Wat doe jij allemaal online?

Kleurplaten

Download hier leuke kleurplaten van Pietje Pit en maak er een mooi kunstwerk van! 

Vouwspelletje

Hoeveel keer? Welke kleur? Een leerzaam vouwspelletje vol tips over zitten en bewegen!

Memory

Het bekende memoryspel, maar dan vol opdrachten over schermgebruik!

Tip je School!

Weet je dat wij een super leuk lespakket hebben voor basisscholen? 

In dit actieve programma leren kinderen alles over gezond gedrag rondom schermgebruik. Met onderwerpen als het belang van voldoende bewegen, een goede zithouding en waarom het goed is om afspraken over schermtijd te maken. Ze krijgen gezelschap van niemand minder dan het stripfiguurtje Pietje Pit! Samen gaan ze allerlei herkenbare situaties ontdekken, zoals afspraken over schermtijd. Zowel ouders als leerkrachten worden bij het programma betrokken.

Het lespakket is een erkende Gezonde School interventie