Wat ons beweegt

Wij gunnen alle kinderen die opgroeien in een wereld vol digitale verleidingen een leven vol beweging! Om alle kinderen te kunnen bereiken is school de ultieme plek voor onze lessen. Onze missie: Aandacht voor beweging als vast onderdeel in de dag, zowel in de klas als daarbuiten. Jong geleerd is nog altijd oud gedaan.

Van idee naar ideaal

“Als oefentherapeut Cesar zag ik mensen in mijn praktijk met klachten als gevolg van een verkeerd houding- en bewegingspatroon. Kinderen bewegen steeds minder en zitten meer uren achter een beeldscherm. Net als veel collega’s zag ik steeds vaker jonge kinderen met pijnklachten, houdingsproblemen en een slechte motoriek. Dat was de aanleiding voor de ontwikkeling van Zit met Pit!

Inmiddels is Zit met Pit! meer dan alleen een lesprogramma. Er zijn workshops voor leerkrachten, thema-avonden voor ouders en ik geef graag lezingen over dit zo belangrijke onderwerp. In 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn praktijk te beëindigen en me volledig te focussen op de verdere ontwikkeling van Zit met Pit!”

Yolanda van Hoorn, oprichter van Zit met Pit!

"Waarom leren kinderen dit niet al op school? In het bedrijfsleven is het niet meer dan normaal dat er aandacht is voor werkplek en werkhouding."

Pittige Tantes

Zit met Pit! groeit als kool en we bereiken steeds meer kinderen. Inmiddels is Zit met Pit! al op ruim 500 basisscholen verspreid in Nederland ingezet. En met succes!

Achter de schermen werkt een enthousiast team van deskundigen en creatievelingen met veel toewijding aan de verdere ontwikkeling van Zit met Pit! Samen met therapeuten, leerkrachten en ouders hopen we Zit met Pit! tot een landelijk succes te maken.