Partners met Pit!

Onze droom: zoveel mogelijk kinderen, leerkrachten en ouders in beweging krijgen. Hoe gaaf is het om deze droom te verwezenlijken samen met onze samenwerkingspartners. Stuk voor stuk hebben zij gezondheid voor kinderen hoog in het vaandel staan. Niet alleen in woorden maar vooral in daden. Dat zijn pas echte Partners met Pit!

De Beweegbox

“Als er iets is wat het onderwijs nodig heeft dan is het wel een kant-en-klaar concept. Ik zag hoe de combinatie bewegen en leren kinderen vooral heel blij maakt! We zijn pas écht tevreden als Bewegend Leren een standaard onderdeel is van het leven van kinderen. Om dat doel te bereiken motiveren we niet alleen kinderen, maar ook de mensen en organisaties met wie we graag samenwerken, zoals Zit met Pit!”

Laura Beekmans, oprichter De Beweegbox

"Onze missie: kinderen laten bewegen en leren, zonder de leerkracht extra te belasten"

Alprovi

“Bewegen zit in de natuur van kinderen. Geef kinderen een bal, teken een hinkelbaan op het schoolplein of draai met een springtouw en hup, daar gaan ze! Uitdagend en inspirerend spel- en oefenmateriaal nodigt uit om meer te bewegen. Zit met Pit! en Alprovi hebben een grote gemene deler, namelijk kinderen in beweging krijgen. Precies daarom zijn wij een trotse ambassadeur, ofwel een Partner met Pit!”

"Met ons oefenmateriaal is het onmogelijk om stil op je stoel te blijven zitten. Laat dat nou precies de bedoeling zijn!"

Health2School

“Vanuit Health2Work richten we werkplekken in om werknemers gezond en vitaal te houden. We vinden het doodnormaal dat er voor deze volwassen werknemer aandacht is voor een goede werkplek met de daarbij horende tips en adviezen over meer bewegen. Maar wat blijkt? Kinderen brengen minstens net zoveel uren zittend door dan die werknemer, en ook vaak achter een scherm. Wij vinden het hoog tijd dat deze jeugd dezelfde aandacht krijgt als die werknemer. Zit met Pit! vertelt het waarom, wij bieden met ons dynamisch zitmeubilair de oplossing.”

"Met ons dynamisch schoolmeubilair en de praktische trainingen van Zit met Pit! willen we kinderen in beweging krijgen én houden!"

Netwerk Mediawijsheid

Kinderen van deze tijd groeien op in een digitale wereld. Het Netwerk Mediawijsheid is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Het doel van dit netwerk is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven.

Mediawijs zijn in een goede gezondheid, daar gaat het om. Zit met Pit! is daarom een trotse partner van dit belangrijke netwerk.